Domů / Doporučujeme / Bezkontaktní technologie mytí aut

Bezkontaktní technologie mytí aut

Popularita bezkontaktních automyček neustále vzrůstá. Stále více řidičů dává přednost tomu, aby si mohli vůz umýt vlastnoručně a právě to jim bezkontaktní automyčka umožňuje.

Proč používat bezkontaktní automyčky

Řidiči si v nich mohou buď umýt auto jednorázově nebo si pořídit speciální předplacený klíč, ze kterého se jim postupně odečítá částka za mytí vozu dle času, který umýváním stráví. Cenu mytí je možné ovlivnit podle toho, kolik programů si vyberete. Ne vždy musíte absolvovat celý mycí cyklus včetně voskování. Bezkontaktní automyčky jsou jsou ideální pro každého, kdo potřebuje rychle zbavit vůz nečistot. Základní umytí zvládnete přibližně za pět minut a bude vás to stát jen pár korun. Pro dosažení co nejlepších výsledků je potřeba přesně dodržovat pokyny v návodu, který bývá součástí každého mycího boxu. Zvláště důležité je dodržování doporučené vzdálenosti mycí pistole od karoserie vozidla. Pouze tehdy je mycí efekt opravdu dokonalý.

Výhody mycích boxů

Mycí proces spočívá ve použití silného proudu vodu v kombinaci se speciálním mycím prostředkem. Nedochází tak ke kontaktu laku s jakýmkoliv kartáčem a tím se eliminuje se možnost poškození laku vozidla. Výhodou je, že se lépe dostanete i na špatně přístupná místa a mytí je tak opravdu velmi efektivní. Další nespornou výhodou je větší počet mycích boxů. Zatímco v běžné kartáčové myčce je jen jeden box a mohou se tvořit dlouhé fronty, areály s bezkontaktními automyčkami disponují většinou několika mycími boxy. Čekací doba je zde výrazně kratší a odbaví více zákazníků. Bezkontaktní automyčky nejsou ovlivněny ani počasím. I v mrazu je možné zde auta mýt. Pokud by vás zajímají přesné technické parametry, díky kterým je mycí proces efektivní, můžete si je pročíst na stránkách bkfcarwash.cz/produkty/mycky-aut/. Kromě jiného se zde dozvíte, co přesně zahrnují jednotlivé mycí programy. Je zapotřebí myslet i na zákaz mytí motorových jednotek vozidel, kvůli možné kontaminaci odpadních vod.