Domů / Doporučujeme / Jak zajistit zaměstnancům kvalitní stravování?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jak zajistit zaměstnancům kvalitní stravování?

Mnoho firem svým zaměstnancům zajišťuje firemní stravování či jim poskytuje takové podmínky, aby si mohli jídlo sami připravit, popřípadě ohřát v práci. Jak tedy zajistit svým zaměstnancům kvalitní stravování každý den?

Uzpůsobení prostor

V mnoha firmách poskytují svým zaměstnancům prostor, kde si mohou jídlo připravit, ohřát či si uvařit kávu. Většinou se jedná o menší kuchyňky vybavené lednicí, varnou konvicí a mikrovlnou troubou, ale také židlemi a stolem. Díky tomu zaměstnanci získávají prostor, kde se mohou o polední pauze v klidu najíst, odpočinout si a načerpat sílu na odpolední část pracovní doby. Dobré je, pokud je v kuchyňce dostatek prostoru a je zařízena tak, aby se v jídelní části cítili příjemně.

Firemní stravování

Stravování však můžete zařídit i s pomocí jídelny či externích cateringových firem. Jídelny jsou vhodné především pro velké firmy, kterým se jejich provoz vyplatí. Menší firmy ocení cateringové služby firem zaměřujících se na distribuci hotových jídel. Například firemní stravování Praha je společnost, která zajišťuje výrobu a distribuci hotových jídel, minutkových jídel, zachlazené a hluboko zmrazené stravy. Stará se také o provoz prodej potravin, tzv. kantýn. Zaměřuje se také na přípravu kompletních cateringových akcí, jako jsou například podnikové večírky, prezentace apod. Tyto služby jsou vhodné pro všechny firmy, které chtějí kvalitně dbát o zaměstnané strávníky.

Lístky na obědy

Další variantou jsou tzv. gastro lístky, za které se mohou zaměstnanci najíst v restauracích, firma jim na oběd přispívá určitou částkou. Za tyto lístky si však zaměstnanci často kupují také potraviny a šidí se na obědech, které si nedopřejí. To, jaký způsob stravování pro své zaměstnance zvolíte, také vypovídá o tom, jak kvalitní jste zaměstnavatel a jak je firma schopna se starat o potřeby svých zaměstnanců.